כל מה שצריך לדעת על עקירת שיניים

עקירת שיניים

עקירת שן נחשבת לחוויה לא נעימה במיוחד, אך כאשר כבר אין ברירה אלא לעבור את ההליך הזה, חשוב להיעזר בשירותיו של רופא שיניים מקצועי ואמין. כאשר יושבים בכיסא הטיפולים בתחושה כללית של חוסר אונים, חשוב לדעת שאתם נמצאים בידיים טובות. רק הידיעה הזאת בלבד, יכולה להקל בצורה משמעותית על התחושה הכללית, ולהקנות למטופל תחושה של ביטחון וידיעה שהטיפול יעבור בהצלחה, וללא שום כאבים מיותרים. רוב רופאי השיניים אינם ממהרים לבצע עקירה, אלא במקרים שבהם נגרם נזק בלתי הפיך לאחת מהשיניים. אומנם לעומת טיפולים אחרים, עקירה נחשבת לטיפול זול וחסכוני יחסית, אך רוב האנשים יעדיפו לשמור על השיניים הטבעיות שלהם. עקירת שיניים מתבצעת רק במידה ולא קיימת שום אופציה אחרת כדי להציל את השן.

מהן הסיבות לביצוע של עקירת שיניים?

כאמור, עקירת שן אינה פעולה המתבצעת כלאחר יד, אלא במקרים שבהם אין שום פתרון אחר למצב, אלא לעקור את השן מיסודה. מצב מסוג זה עלול להתרחש במידה ומדובר על דלקת חניכיים חמורה, אשר הוזנחה לאורך זמן רב וכתוצאה מכך גרמה לספיגת עצם. במצב כזה מנגנון האחיזה של השן נפגע, והשן מתחילה להתנתק ולהירקב. כמובן שגם במקרה שאין דלקת חניכיים, אך השן הגיעה למצב של ריקבון, יהיה צורך לעקור אותה. עקירת שן טוחנת מתבצעת במקרים של יישור שיניים, כאשר שן אחת מפריעה להתפתחות התקינה של שיניים אחרות. על מנת לשמור על איזון הפה, יש צורך לעקור ולסלק את השיניים הבעייתיות. במקרים של טיפולי כימותרפיה או הקרנות, נוצרים מצבים שבהם עדיף לעקור שן בעייתית לפני תחילת הטיפול, היות והטיפול מגביר את הסיכון לזיהומים ולזיהומי שיניים בפרט. לכן בחלק מהמקרים מעדיפים לעקור שיניים בעייתיות, כדי למנוע זיהומים וסיבוכים עתידיים.

מה זה עקירה כירורגית ובמה היא שונה מעקירה סטנדרטית?

עקירה סטנדרטית היא עקירה פשוטה של אחת מהשיניים הנמצאות בחלל הפה, וניתן לראות אותן בעין. העקירה מתבצעת בדרך כלל תחת הרדמה מקומית, ואינה דורשת הנחיות מורכבות במיוחד. לעומת זאת, עקירה כירורגית מתמקדת בשיניים מוסתרות או כלואות, כך שלא ניתן לראות אותן בעין או לגשת אליהן בצורה פשוטה. מדובר על עקירה הרבה יותר מורכבת, הדורשת את התערבותו של רופא מנתח מומחה. עקירה כירורגית יכולה להתבצע תחת הרדמה מקומית או כללית, בהתאם למצב הנסיבות ולפי החלטת הרופא.

מה חשוב לדעת לגבי עקירת שן בינה?

עקירת שן בינה מתרחשת ברוב הפעמים, כאשר השן צומחת בצורה אסימטרית, דבר הפוגע בצמיחתן של השיניים השכנות. אופציה נוספת, היא כאשר מדובר על שן בינה כלואה, כלומר שן שמתחילה לצמוח אך לא יכולה להמשיך בתהליך היות והשיניים השכנות כבר תפסו את מקומה. בחלק מהמקרים האלו, רופא שיניים תל אביבי, צפוני או דאומי ימליץ על עקירת השן כדי למנוע פגיעה עתידית בשיניים הסמוכות. ההחלטה לגבי העקירה, נובעת כתוצאה ממספר גורמים, כגון גיל המטופל, התדירות שבה השן מציקה ומורגשת, מנח השן בתוך הפה של המטופל וכדומה. ברוב הפעמים, הרופא המטפל יבצע צילום פנורמי של כל הלסת, על מנת להחליט על כיוון הפעולה המומלץ ביותר. במידה והוחלט על ביצוע העקירה, חשוב לוודא כי מדובר על רופא בעל ידע וניסיון רב שנים בתחום של כירורגיה דנטלית ועקירות שיניים ברמה הגבוהה ביותר. ההליך עצמו מתבצע בדרך כלל תחת הרדמה מקומית, ולאחר מכן צפויה תחושת כאב או אי נוחות. חלק מהמטופלים מפתחים נפיחות באזור העקירה, אחרים נוטים לדימומים קלים, חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לתופעות הלוואי הצפויות.