ניתוחים פלסטיים הם ניתוחים נפוצים מאוד, אולם כמו בכל ניתוח התוצאות עשויות להיות מאכזבות ולעיתים גובלות בסף של רשלנות רפואית. באילו מקרים ניתן לתבוע במסגרת של תביעת רשלנות רפואית? להלן הפרטים.
האמת מאחורי ניתוח פלסטיים: זינוק במספר התביעות
חוק זכויות החולה הוא חוק אשר קובע את זכויותיו של המטפל אל מול הרופא, גם בתחום של הרפואה האסתטית. החוק קובע כי הרופא המטפל (במקרה הזה: פלסטיקאי מומחה) מחויב להודיע למטופל/ת מהם הסיכונים של הניתוח, אלטרנטיבות לטיפול וכן תופעות לוואי אשר עשויות להתרחש לאחר הניתוח. רק לאחר שהמטופל/ת קיבלו את מלוא הפרטים, נדרש הרופא להחתים את המטופל בכתב על גבי טופס הסכמה. בשנים האחרונות נרשם זינוק של עשרות אחוזים בהגשה של תביעות רשלנות רפואית בתחום הרפואה האסתטית, וזאת לאור עלייה במודעות הציבורית וכן הבנה כי ישנם מקרים של רשלנות רפואית בהם הרופא המטפל חרג מהנורמה המצופה ממנו כרופא, וכתוצאה מכך נגרם נזק למטופל הן בהיבט הפיזי והן בהיבט נפשי.
כיצד תדעו האם המקרה שלכם עומד בהגדרה של רשלנות רפואית?
מה שחשוב להבין זה שלא כל אי שביעות רצון מתוצאות הניתוח או התנהלות הרופא היא עילה לתביעת רשלנות רפואית, ולכן כל מקרה נבחן לגופו. חשוב ליצור קשר עם עורך דין המתמחה בתחום של רשלנות רפואית ונזקי גוף, וזאת בכדי לבחון האם המקרה שלכם עומד במסגרת החוק ובהתאם לכך מה יהיה גובה הפיצוי אותו תוכלו לקבל במסגרת התביעה. מדובר בסכומים אשר יכולים להגיע גם לפיצוי של מיליונים, תלוי בחומרת הנזק באם אכן ניתן להוכיח.
כיצד מוכיחים רשלנות רפואית בתחום של הרפואה האסתטית?
תקנה 127 לתקנות סדר דין אזרחי קובעת כי תביעות ברשלנות רפואית ניתן להגיש אך ורק בצירוף של חוות דעת מטעם רופא מומחה אשר עוסק באותו ענף, ובמידה ונמצא כי אכן הרופא התרשל בתפקידו יקבע הרופא המומחה את שיעור אחוזי הנכות. בתחום של טיפולים אסתטיים ניתן לומר כי התביעות הנפוצות ביותר נוגעות לצלקות אשר נשארות לאחר הניתוח, אי סימטריה וכן פעולה כירורגית אשר לא סוכמה מראש. על אף כי מדובר בניתוחים סלקטיביים, חלה על הרופא המטפל אחריות מוגברת בכל הקשור לסיכונים הכורכים. לכן, חשוב שלא להמתין זמן רב אלא לגשת כבר עכשיו לעורך דין אשר יבחן את המקרה שלכם ובהתאם לכך יקבע האם ניתן להגיש תביעה.