שמן הקסם: הכירי את סגולות שמן עץ התה לטיפוח טבעי

שמן עץ התה

שמן עץ התה הוא בין השמנים האתריים המפורסמים ביותר, זאת הודות ליתרונות והסגולות שהוא טומן בחובו. השמן התגלה לקראת סוף המאה ה18 באוסטרליה, מאז הפך לשכיח בקרב לא מעט אנשים, ובעבר אף היה רכיב משמעותי בתרופות שונות. מהן סגולותיו של השמן, ואיך ניתן להשתמש בו לטובת טיפוח אישי? כל התשובות במאמר שלפניך.

מוצר אחד, מגוון יתרונות

תחילה נציין שכמו כל שמן אתרי, חשוב להשתמש בשמן באופן מפוקח, ואסור להשתמש בו ישירות על העור, אלא רק עם שמן נשא. כמו כן, מדובר בשמן לשימוש חיצוני בלבד. אבל מה הופך אותו לכל כך פופולארי? ובכן, שמן עץ התה מכיל טרפנואידים, שאלה רכיבים בעלי תכונות נהדרות של חיטוי וריפוי, ולכן הוא שכיח בעיקר בטיפול בבעיות עור שונות או זיהומים חיצוניים. למעשה, השמן אנטי פטרייתי ואנטי ויראלי, כך שהוא עשוי לסייע בכל הנוגע לדלקות ואלרגיות, כמו גם אקנה, עקיצות יתוש, פצעים שמגרדים, פסוריאזיס ועוד.

שמן עץ התה בעולם הטיפוח

השימוש בשמן זה נפוץ בתחום הטיפוח. להלן 3 שימושים עיקריים:

  • מסיר איפור – כאמור, אין להשתמש בשמן זה ישירות על העור, אבל כן ניתן לשלב אותו בתוצרי קוסמטיקה טבעית. תוכלי להכין מסיר איפור שעשוי משמן קוקוס, ומספר טיפות של שמן עץ התה. כמובן יש להקפיד שהחומר לא יגע בעיניים או סמוך לנחיריים והפה.
  • טיפוח כפות הרגליים – בין אם את עושה לעצמך את הפדיקור ובין אם לא, טוב לדעת שאם תטפטפי מספר טיפות של שמן עץ התה לתוך הגיגית שבה את משרה את רגלייך – תוכלי ליהנות מכל יתרונותיו של השמן. לא רק שהוא עשוי לחטא את הפצעים, הוא גם מונע ריחות לא נעימים.
  • טיפוח ציפורניים סדוקות – סובלת מציפורניים סדוקות? ובכן, תוכלי לרקוח לעצמך שמן הזנה טבעי שיסייע לך להתמודד עם הבעיה. המטרה היא ליצור תערובת בעלת חומרים אנטי דלקתיים, ולכן יש לשלב שמן אבוקדו, שמן חוחובה וכמה טיפות של שמן עץ התה. אם תרצי להוסיף ריח ייחודי, ניתן להוסיף גם 3 טיפות של שמן אתרי לבנדר.

שנסכם?

שמן עץ התה הוא בהחלט שמן שכדאי ורצוי להחזיק בבית, ולו בשל העובדה שהוא עשוי להועיל בלא מעט מקרים. הוא אידיאלי לחיטוי וריפוי, ונהדר לטיפוח העור.