אלימות במשפחה הינה תופעה נפוצה ומוכרת בארץ. אומנם אנו נמצאים כבר בשנת 2020, אך לצערנו האלימות עדיין חושפת את פניה המכוערות. ב- 98% מהמקרים מדובר על אלימות שמופנית כנגד נשים, כאשר התוקף יהיה לרוב בן הזוג שלהן. הגבר עלול לפגוע באשתו בצורה פיזית, מינית, פסיכולוגית ואפילו בצורת שליטה כלכלית, כאשר המטרה היא להשפיל את הקורבן ולגרום לו להיות תלוי בו. התוקף לרוב משליט אווירה של פחד וטרור בבית, דבר שכמובן גורם לנזק מהותי הן עבור האישה והן עבור הילדים שחיים באותו הבית. לכן החוק בארץ מורה לכל מי שחושד במצב של אלימות במשפחה, לפנות באופן מידי לרשויות, על מנת לאפשר את התערבות המשטרה ומשרד הרווחה במצב.
סימנים לזיהוי אלימות במשפחה – כי כל אחד יכול להציל חיים
חשוב לציין כי אלימות במשפחה היא אלימות המופנית כלפי כל אחד מבני המשפחה. כדאי לציין כי ברוב המקרים האלימות רק הולכת וגוברת עם השנים, לכן חשוב לעצור את התופעה בזמן. למשל, בן זוג קנאי מידי, בן זוג שנוטה להאשים את בת זוגו בכל סיטואציה או להשפיל אותה, בן זוג שנוטה להיות אלים פיזית כלפי בת זוגו או כלפי חפצים, בן זוג שמונע מבת זוגו גישה לכסף – כל אלו הינם סימנים מקדימים שאמורים להוות תמרור אזהרה בולט. כמו כן, ניתן לזהות אלימות במשפחה של חברים או מכרים, במידה והאישה במצב של דיכאון, האישה מספרת שהיא לכודה ואין לה ברירה או שהיא מנסה להסתיר סימני מכות.
בקרו באתר של עו"ד יונית גזל המומחית בנושאים כאלו:
https://www.lawlife.co.il/
לסיכום, סימנים לזיהוי אלימות במשפחה ניתן למצוא הן אצל האישה והן אצל הילדים. למשל, במידה והילד מאשים את עצמו, חושש ללכת הביתה או מתדרדר באופן משמעותי בלימודים- כדאי להתייחס לכך ברצינות.