במובן הצר של המילה, דיאטה נועדה לעזור לנו להפחית במשקל. במובן הרחב של המילה, דיאטה נועדה להפוך אותנו לבריאים יותר ותוך כדי כך, גם להצר היקפים, לשרוף שומנים מיותרים ולעזור לנו להרגיש טוב יותר עם עצמנו. אם ניסיתם/ן כל מיני דיאטות שלא באמת עזרו לאורך זמן, הגיע הזמן להכיר את דיאטת קיטו – דיאטה קטוגנית ללא פחמימות. נסביר מה הרעיון שעומד מאחוריה ואיך היא משנה את כל מה שאי פעם חשבנו על דיאטות.
דיאטת קיטו – נפלאות התזונה הקטוגנית
כשאנו אומרים דיאטת קיטו, אנו מתכוונים לתזונה קטוגנית. במובן מסוים, הרעיון הוא לחזור למקורות, לחזור לתזונה יותר טבעית, שמותאמת באמת לגוף האדם. אם חשבתם שזה טבעי בשבילנו לאכול הרבה פחמימות, לחמים, פסטות, סוכרים, ממתקים ולשתות משקאות מתוקים, דעו שזה לא כך. התזונה הטבעית שלנו מבוססת על הרבה יותר חלבונים ובעיקר שומנים, ורק מעט יחסית סוכרים. זה מה שהאבולוציה הרגילה את המין האנושי לאכול אבל בעת המודרנית, עם ייצור המזון התעשייתי, רובנו שכחנו את זה. וזו הדיאטה שבאה להזכיר לכולנו איך נכון יותר לחיות. והעובדה שגם מרזים מזה ומרגישים יותר טוב, היא בונוס מדהים.
מה קיטו מאפשר לגוף שלנו לעשות
דיאטת קיטו מאפשרת לגוף שלנו להפיק את האנרגיה לא מהעלאת רמת הסוכר בדם אלא ממקור אחר. כאשר הגוף לא מקבל פחמימות שמתורגמות לאנרגיה מהירה, הגוף מתחיל לפרק חומצות שומן. נוצרים גופי קיטו שמשמשים כמקור אנרגיה לתאים בגוף. כתוצאה מכך, רמת הסוכר בדם מתאזנת. פעילות האינסולין בגוף משתפרת. רמת השומן בדם יורדת והגוף מרזה ומתחטב. מרגישים עירנות גבוהה יותר, רמות אנרגיה משופרות ואפילו הנפיחות שלאחר האוכל או תחושת הכבדות הלא נעימה נעלמות. מותר ואף רצוי לאכול מאכלים שומניים וחשוב להרבות בצריכת חלבונים וירקות מגוונים.