על פניו, ניתוח פלסטי באף הוא לא ניתוח מסובך. להיפך, זה נחשב לאחד הניתוחים הפשוטים ביותר בתחום הפלסטיקה, בין היתר בגלל שאין בו התערבות של גורם זר, לא מדובר על תהליך השתלה אלא להיפך, מדובר על הסרה ועיצוב האף מחדש, קראו בהרחבה – איך עושים ניתוח אף.
הניתוח מתבצע בשלבים שונים, חלקם מתחילים עוד לפני שמגיעים אל חדר הניתוח באופן פיזי. שלבים אלה כוללים, התאמה של אופי הניתוח למנותח, עבודה עם תוכנות הדמיה לתכנון עיצוב האף החדש, הכנת המנותח לקראת הניתוח באופן פיזי ומנטאלי.
הניתוח עצמו יכול להתבצע באחת משתי השיטות. שיטה פתוחה ושיטה סגורה. צריך לומר, הרופא יבחר את השיטה בהתאם למה שנראה לו נכון, על פי מבנה האף, על פי ניתוחי עבר שהמנותח עבר, הצרכים שלו וכן על פי פרמטרים אחרים שנראים לו מתאימים לסיטואציה, זאת על מנת שהפציינט יוכל לקבל את התנאים הטובים ביותר.
מה הן השיטות לניתוח אף
כאמור, אנחנו יכולים למצוא שתי שיטות עיקריות, סגורה ופתוחה, ראו תמונות באתר https://ronazaria.co.il.
השיטה הסגורה היא, להיכנס דרך הנחיריים ולבצע את הניתוח מבפנים. מדובר על ניתוח הרבה יותר קצר, עם תקופת החלמה קצרה יותר. זה ניתוח שנחשב יותר פשוט, ועל כן במקרים רבים רופאים מעדיפים להשתמש בו, גם לטובת הפציינטים.
השיטה הפתוחה לעומת זאת, מחייבת הרמה של כל האף, פתיחה שלו, ואז אפשר לבצע את הניתוח באופן כזה שהכל חשוף בפני המנותח. מדובר על ניתוח שנעשה כאשר יש צורך ברמת דייקנות מלאה, בקפדנות, באופן כזה שיהיה ניתן לטפל בכל בעיה. אם נניח יש מחיצות אף עקומות או יש צורך בניתוח לא רק מסיבות אסתטיות, אז הרופא יעדיף לבצע ניתוח פלסטי באף בשיטה הפתוחה, זה הרבה יותר פשוט עבורו.