מתבגרים ומתבגרות מכירים את התופעה הזו היטב, ומרביתם מתמודדים איתה (כ-80 אחוזים מהם, ליתר דיוק). אין ספק שמדובר בבעיה של ממש עבור המתבגרים, אשר מרגישים תסכול או ירידה בביטחון העצמי בשל הפצעים שמעטרים את פניהם באופן חוזר ונשנה.
אלא שחשוב להבין שלמרות הכינוי "פצעי בגרות" אין מדובר בבעיה ששמורה למתבגרים בלבד ולא מעט חווים את התופעה הזו גם בגילאי ה-20 וה-30. באופן כללי, אקנה הוא שם שמתאר בעיית עור או ליתר דיוק – מחלת זקיק העור, שהיא מחלה שמתבטאת בפצעונים אדומים ולבנים, בראשים שחורים ובמוגלה. הסימפטומים הללו מופיעים לרוב בפנים אך יכולים לצוץ גם בבית החזה, בגב ובכתפיים.
טיפול טבעי באקנה
ישנן שיטות שונות ומגוונות לטיפול באקנה, החל מטיפולים קוסמטיים ועד תכשירים שונים, אך ישנה גם דרך אחרת – טבעית. הגישה הנטורופתית רואה באקנה כמחלה ייחודית, סוכרת של העור, שבה נוצרת רמה גבוהה מאוד של הורמונים בשל רמות אינסולין גבוהות מאוד, שהן תוצאה של אכילת פחמימות מזוקקות ושל סוכרים. אם אקנה נוצר בשל חוסר איזון בגוף, הרי שכל שנדרש הוא להחזיר את האיזון הזה ואפשר לעשות זאת בדרך טבעית שכוללת שינויים בתזונה והפחתה של סוכרים. המעבר לתזונה נכונה ובריאה בשילוב עם טכניקות להפחתת מתחים ויחד עם תוספי תזונה שונים, היא שמאפשרת טיפול בפצעים ובכלל – משפרת את מראה הפנים באופן משמעותי.
טיפים קטנים לטיפול טבעי באקנה
לצד הטיפול הנטורופתי ישנם כמה מהלכים שתוכלו לבצע בעצמכם כדי לטפל בבעיית האקנה. למשל, בחרו לעצמכם סבון לניקוי פנים שהוא על בסיס מים וטבעי ככל האפשר, וכשתבחרו סבון מתאים (בייעוץ מקצועי אם אפשר) – הקפידו להשתמש בו פעמיים ביום, שכן ההיגיינה של הפנים היא משמעותית מאוד והיא חשובה במסגרת הטיפול בפצעי הבגרות הטורדניים. שינויים תזונתיים הם חשובים גם כן, הימנעות ממריחת מייק אפ מומלצת בחום ואם האזור הפצוע הוא גם איזור שיש בו שיער, כדאי להימנע מגילוח שיגרה את העור עוד יותר. ואולי הטיפ החשוב מכל הוא להימנע ממגע ישיר בפצעים או מחיטוט בהם. זה נראה מפתה מאוד לפוצץ שחורים ופצעים, אבל מעבר לנזק ולצלקות אתם עשויים להעביר חיידקים למקומות אחרים בגוף או לאחרים שאיתם תבואו במגע. שמרו על היגיינה, הקפידו לא לחטט בפצעים וסגלו לעצמכם הרגלים בריאים וטובים ביותר. הם יעזרו גם לגוף שלכם וגם לנפש, ושניהם זקוקים לחום ואהבה, וליחס הרבה יותר דואג.