ניתוחי אף נחשבים לניתוחים הפלסטיים הכי פופולאריים כיום. לצערנו גם בניתוחים מסוג זה, יש לא פעם רשלנות מצד הרופאים. כאן תוכלו לגלות מה עושים במקרים כאלה.
רשלנות במקרים של ניתוחי אף – יש מה לעשות בנושא
מקרים של רשלנות רפואית היא דבר מאוד נפוץ, מאוד שכיח לצערנו. כפי שאנחנו יכולים לקרוא באתר של אלמוג שפירא, מדובר על מגוון רחב של מקרים בהם מטופלים נאלצים להתמודד לא רק עם טיפול שלא צלח, ולא רק עם כל הסיבוכים שנלווים לכך, אלא גם עם מקרי רשלנות מצד הרופאים שטיפלו בהם.
אחת הדוגמאות הבולטות לכך, אלה מקרי רשלנות רפואית בניתוח אף. זה בולט מאחר ומדובר בניתוח מאוד שכיח, כבר מגיל צעיר, בני נוער נוהגים לעשות אותו בשביל לתקן פגמים אסתטיים באף, ולא פעם, לצערנו, זה נגמר בצער רב שכן הניתוח נגמר בתוצאה לא טובה בגין טיפול רשלני. עולה שאלה כמובן, מה אפשר לעשות בנושא.
מה ומתי אפשר לעשות במקרה של רשלנות?
לפני המה, עולה שאלה, מתי. האם בכל מצב בו ניתוח אף לא מצליח, מדובר בהתנהלות רשלנית של רופא? התשובה לא. בשביל שאכן השופט יקבע שהייתה רשלנות, יש להוכיח שהרופא נקט בקו רשלני, שסותר את ההתנהגות הסבירה של הרופאים במצב כזה, כמו כן, יש להוכיח שנגרם למטופל נזק כתוצאה מהניתוח.
מה אפשר לעשות במצב כזה? ובכן אפשר לתבוע את הרופא וכן את המרכז הרפואי בו התבצע הטיפול. צריך להדגיש, לשם כך, יש לאסוף את התיעוד של הניתוח והטיפול שאחרי, יש לספק הוכחות שאכן נגרם נזק כתוצאה מהניתוח, אגב, זה יכול להיות גם נזק אסתטי לא חייב להיות נזק בריאותי או תפקודי כמובן. כמו כן, טוב לדעת כי ישנה אפשרות לבצע ניתוח אף מתקן, זה לא מתאים לכולם, אך כדאי לברר על כך.
לקראת סיום נציין כי על מנת להוכיח את עניין הרשלנות, אז יש צורך לשמור תיעוד שלם של כל מהלך הניתוח, כל מסמך, כל מכתב, כל דבר שנכתב לפני ואחרי. רק ככה אפשר להציג את כל מה שצריך לגבי מה שאירע ורק כך יהיה אפשר להוכיח שאכן הרופא או המרכז נהגו בצורה רשלנית כלפינו.