רשלנות רפואית בניתוח פלסטי – חשוב לדעת

רשלנות רפואית בניתוח פלסטי - חשוב לדעת

רשלנות רפואית היא נושא רגיש ומורכב, שהרבה פעמים מעורבים בו תסכול וצער. אך חשוב להבין כי בכל הנוגע לפן המשפטי הכרוך בכך, התביעה מתנהלת באופן ענייני וטכני ולכן מראש כדאי לקחת זאת בחשבון ולהתנהל בגישה עניינית ומקצועית עד כמה שניתן בסיוע עו"ד רשלנות רפואית, וזאת כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה בתביעה. כך, יש כמה מרכיבים שחשוב לזכור בכל מקרה של תביעת רשלנות רפואית, אך בפרט כאשר מדובר על ניתוחים אסתטיים.

הסעיף שאתם חייבים לזכור

רשימת התנאים והמצבים שבהם עשויה לחול רשלנות רפואית על פי חוק היא ארוכה ולמעשה מתעדכנת כל העת. עם זאת, ישנם כמה סעיפים מרכזיים שתמיד מצויים בה – בהם יש לציין סעיף אחד הנוגע במיוחד למקרי רשלנות רפואית בניתוח פלסטי, והוא הסעיף הנוגע לטיפול שאינו הכרחי: בכל טיפול רפואי אחר, ישנו סעיף מיוחד הנוגע לטיפול שנעשה לא לצורך – בגינו עלולה לקום תביעה בגין רשלנות רפואית (כמובן אם נגרם מכך נזק וניתן לקשר בינו ובין הטיפול המיותר). לכן על פניו, ניתן לקשר בין כל נזק ישיר הנגרם כתוצאה מניתוח פלסטי ובכך לפתוח הליך של תביעת רשלנות רפואית בניתוח פלסטי.

אך האמת היא מעט מורכבת, משום שעולם הכירורגיה האסתטית התפתח מאד בעשורים האחרונים וכמובן לא ייתכן כי כל מטופל שאינו מרוצה מתוצאות הניתוח יתבע בגין רשלנות רפואית. לכן, אלו הם המקרים העיקריים שבהם ניתן לתבוע רשלנות רפואית בניתוח פלסטי:

  • נזק רפואי שנגרם כתוצאה מההליך האסתטי
  • תוצאות ניתוח לקויות, שגרמו לפגם אסתטי ניכר ומובהק (נרחיב על כך בהמשך)
  • תופעות לוואי שלא היו אמורות להיכלל בהליך או לאחריו
  • מידע שנמסר באופן חלקי

כאמור חשוב לזכור כי כמו כל מקרה של רשלנות רפואית, יש להביא הוכחות לביצוע ההליך (וגם לפגם בהליך עצמו עד כמה שניתן), וכן תיעוד רפואי לנזק וכמובן הוכחה בין השניים, על פי חוות דעת מקצועית. באשר לסעיף האחרון, זהו אולי החלק העיקרי והחשוב ביותר במקרי רשלנות רפואית בניתוח פלסטי, שכן המטופל חייב להיות מודע לכל תרחיש אפשרי שהוא, ולחתום על כך בכתב בפרק זמן משמעותי לפני הניתוח, ולא ברגעים שלפניו.