אחד מהמטרדים הקולניים המוכרים לאנושות הוא נחירות לילה. כאן מדובר על מטרד אשר מוגדר לא רק כווקאלי אלא גם בריאותי. למעשה, יש מצבים בהם נחירות יכולות להתפתח לעצירות נשימה. בנוסף, נחירות מובילות לעיתים גם לחוסר שינה גם אצל אותו אדם שחולק את שינתו עם האדם הנוחר. אז, האם אכן קיים פתרון יעילות לבעיה זו של נחירות בלילה? הכל במאמר זה.
מדוע נוחרים בלילה?
נחירות יכולות להיגרם משום סיבות רבות, כמו למשל מבנה מסוים של פה ולסת, עודף משקל אשר גורם להיצרות בדרכים העליונות של הנשימה, עישון, שתיית אלכוהול ואנשים הסובלים מדום נשימה חסימתי בעת השינה. נחירות בלילה מובילות לעיתים לעייפות יתר ביום, פגיעה משמעותית בשינה של בני הבית ופעמים גם לסכנות רפואיות. אם כך, מה ניתן לעשות והאם אכן יש פתרון יעיל לאורך זמן לאותה בעיה של נחירות בשעות הלילה?
פתרונות נחירות בלילה
ישנן פתרונות רבים לבעיית הנחירות בלילה, כמו למשל הפחתה במשקל, שינה על הבטן, סד לילה, טיפול בגלי רדיו, שימוש במסכת CPAP, אך כל הפתרונות הללו לא בהכרח יובילו את כל האנשים הנוחרים בשעות הלילה להפסקה בנחירות אם הוא אינם מושגים בשיטה הנכונה ובהתאמה לאדם הסובל מהנחירות. בנוסף, חלק יהיו יעילים אך ורק כאשר מיישמים אותם (כמו למשל מסיכת ה – CPAP). לעומת זאת יש שיטות שיכולות לעזור במידה רבה לבעיית הנחירות, ביניהן שיטה בה מתרגלים נשימות בריאות ונכונות, דבר שבסופו של דבר יכול לספק מענה לאורך זמן לבעיית נחירות בלילה.
נשימות נכונות לא רק יעזרו ספציפית לנחירות, אלא יובילו לאורח חיים מאוזן ובריא יותר וזאת כיוון שאותו אדם יעבור תהליכים פנימיים בגופו אשר יובילו בסופו של דבר לשיפור בריאותי, התוצאות ישמרו לאורך זמן והוא יוכל ליהנות מפתרון יעיל לאותו נחירות לילה מהן הוא סובל.
למידע אודות נחירות בלילה בקרו היכנסו לקרוא על פתרון לנחירות באתר של אורנה אדריאנסן