באיזה מקרים יש לבצע הקפאת זרע?

הקפאת זרע היא תהליך שניתן לבצע על מנת לשמר את הזרע לשימוש עתידי. זהו תהליך הכולל איסוף של זרע והקפאה שלו, כך שניתן יהיה להפשיר אותו מאוחר יותר ולהשתמש בו. 

מומלץ להקפיא זרע כאשר מתקיימים התנאים הבאים:

– לגבר יש ספירת זרע נמוכה

– לגבר אין ילדים או ילדים עם צרכים מיוחדים

– האישה לא מצליחה להיכנס להריון לאחר שנה של ניסיון

מהו תהליך של הקפאת זרע?

הקפאת זרע היא תהליך של שימור זרע לשימוש עתידי. מומלץ לבצע במקרים בהם גבר עבר פציעה בלתי הפיכה המונעת ממנו להוליד ילדים, או אם עבר כריתת כלי דם. למרות שהקפאת זרע מומלצת במצבים מסוימים, לא תמיד ניתן לבצע זאת בשל גורמים שונים. לדוגמה, אם גבר עובר טיפול בסרטן וספירת הזרע שלו יורדת בצורה דרסטית, אז לא ניתן להקפיא אותם כי הם כבר לא ברי קיימא. בדרך כלל, בן הזוג הזכר צריך לעבור בדיקה גופנית או פסיכולוגית לפני שיעבור טיפול הקפאת זרע שיקבע אם הוא יכול לייצר מספיק תאי זרע בריאים ואם בת זוגו יכולה לשאת הריון עד תום.

באילו מקרים נרצה לבצע הקפאת זרע?

הקפאת זרע היא תהליך שבו תאי זרע נאספים, מוקפאים ומאוחסנים לשימוש עתידי. באילו מקרים יש לבצע הקפאת זרע? במקרים בהם לזכר יש היסטוריה משפחתית של הפרעות גנטיות או מחלות קשות חלילה. במצב זה, כדאי לבצע הקפאת זרע לפני הקמת משפחה ורק אם אין דרך אחרת להגיע להריון. הקפאת זרע צריכה להיות מרצון במקרים שבהם גבר מתבקש לתרום זרע למטרות מחקר. לאחר כריתת כלי דם, הניתוח הוא בלתי הפיך. עם זאת, הגבר יכול לשמר את פוריותו על ידי תרומת זרע לפני שייגרם לו נזק כלשהו. הליך זה יכול להיעשות עם שימור הקפאה או באמצעות הליך סולו משרדי ללא חתכים כירורגיים וללא הרדמה. 

לתיאום פגישת ייעוץ במעבדת גבריאל >>>