באילו מקרים עושים הצמדת אוזניים ולמה?

 

לא מעט ילדים עוברים במהלך ילדותם ניתוח הצמדת אוזניים. מדובר בניתוח פשוט שנערך בקרב ילדים עד גיל 10-11, והוא מוגדר כניתוח פלסטי לכל דבר אשר איננו משפיע על יכולת השמיעה ותפקוד האוזן.

ניתוח הצמדת אוזניים מתבצע בקרב ילדים שהאוזניים שלהם בולטות וזה מפריע למבנה הפנים ולמראה האסתטי שלהם. על פי נתונים, כמעט 5 אחוז מהאוכלוסייה מתמודדים עם מצב זה אך רק מעטים בוחרים לעבור ניתוח הצמדת אוזניים. חשוב להדגיש, תופעה זו מוכרת אצל גברים ונשים כאחד ועל פי הערכות, היא מועברת בתורשה מההורים לילדים.

כאמור, ניתוח הצמדת אוזניים הוא אסתטי בלבד, אין לו השפעה על מצב השמיעה או על המבנה הפנימי של האוזן. הסיבה שנהוג לבצע אותו בגיל צעיר הוא פסיכולוגי חברתי בלבד, הבנה שאם הילד לא יבצע את הניתוח הוא עלול להיות מושא ללעג בפני חבריו. הרופאים ממליצים לבצע אותו החל מגיל 6, שכן אז האוזן מתפתחת לגודל הסופי שלה. אז גם ניתן לראות האם יש צורך לבצע ניתוח הצמדת אוזניים או שלא.

כיצד יודעים אם צריך לעבור ניתוח הצמדת אוזניים

על מנת להחליט האם יש צורך בניתוח שכזה, יש לפנות אל רופא פלסטי שמתמחה בתחום, מומלץ גם לפנות אל רופא משפחה בשביל לברר את ההשלכות של הניתוח על הילד. במידה ומדובר בילד בוגר מספיק, רצוי לברר איתו האם הוא מוכן ורוצה לעבור את הניתוח. לעיתים הבעיה נראית להורים גדולה יותר מאשר לילד ועל כן חשוב להתייעץ איתו, להסביר לו על ההשלכות ולהחליט ביחד איתו אם הוא רוצה לעבור את הניתוח או לא.

ניתוח הצמדת אוזניים, כאמור, הוא ניתוח מאוד פשוט, הוא מתבצעת באמצעות חתך במקום נסתר באזור האוזן ולאחר מכן מבצעים הסרה של עודפי עור וסחוס מהאוזניים. זהו ניתוח מהיר ופשוט, אשר במקרה של ילדים הוא נעשה תחת הרדמה מלאה, בעוד שאצל מבוגרים הוא מתבצע לעיתים קרובות תחת הרדמה מקומית.

אחרי הניתוח, יהיה צורך להשתמש בסרט מיוחד על האוזניים וכן לא יהיה ניתן לישון על אוזן או לחפוף את הראש. רק אחרי הסרת הסרט יהיה ניתן לחזור לתפקוד מלא ולשגרת החיים הרגילה.