השיער שלנו הפך להיות עם השנים לאחד הדברים שאנו שמים אליהם את הדגש יותר ויותר. גברים ונשים. צעירים וצעירות, מחפשים פתרונות כאלה ואחרים כדי לטפל בצורה הטובה ביותר בשיער שלהם. אך תעשו את זה בצורה הטובה ביותר?
> קראו על נשירת שיער אצל נשים
נשירת שיער
אבחון:
לפני שתבצעו אבחנה, הרופא שלכם ככל הנראה, יעביר בכם בדיקה גופנית וישאל על התזונה שלכם, על שגרת טיפוח השיער שלכם ועל ההיסטוריה הרפואית והמשפחתית שלכם. יתכנו גם בדיקות, כמו למשל:
בדיקת דם – זה עשוי לעזור לחשוף את המצבים הרפואיים העלולים לגרום לנשירת שיער.
מבחן משיכה – הרופא שלכם ימשוך בעדינות כמה עשרות שערות כדי לראות כמה מהם נתלשים. (זה עוזר כדי לקבוע את שלב תהליך הטיפול).
ביופסיה של הקרקפת – הרופא שלכם מגרד דגימות מהעור או מכמה שערות שנקטפו מהקרקפת כדי לבדוק את שורשי השיער תחת מיקרוסקופ. זה יכול לעזור כדי לקבוע אם זיהום, הוא זה הגורם לנשירת השיער.
סיבות לנשירת שיער ואופן הטיפול
אם נשירת השיער שלכם נגרמת על ידי מחלה בסיסית, יהיה צורך לבצע טיפול במחלה זו. אם תרופה מסוימת גורמת לאובדן השיער, הרופא ימליץ להפסיק להשתמש בה, מידע נוסף באתר הייר קליניק.
ניתן לקבל תרופות לטיפול בהתקרחות תורשתית. האפשרויות הנפוצות ביותר כוללות:
מינוקסידיל – מגיע בצורות נוזל, קצף ושמפו. לטיפול יעיל, יש למרוח את המוצר על עור הקרקפת פעם ביום לנשים ופעמיים ביום לגברים. אנשים רבים מעדיפים את הקצף המופעל כשהשיער רטוב דווקא.
פינסטרייד – מדובר בתרופת מרשם לגברים; לוקחים את זה מדי יום כגלולה. גברים רבים הנוטלים פינסטרייד חווים האטה באובדן שיער, וחלקם עשויים להראות צמיחת שיער חדשה. עשויים לקחת כמה חודשים עד שתוכלו לראות תוצאות.