צריבה בדרכי השתן עשויה להעיד על דלקת, אך במידה ואין דלקת בדרכי השתן, יתכן שמדובר על חשש לאבנים בכליות. קיומן של אבנים בכליות עלול לבוא לידי ביטוי בצורה של כאב חד, לעיתים כאבים באזור המותן או במפשעה (היכן שנמצאת החסימה מחוץ לכליות, בשופכן). נסביר בקצרה מה צריך לעשות, על מנת שלא לסבול יותר מאי נוחות, כאב, צריבה וכן הלאה.
אל תסתפקו בד"ר גוגל
איך יודעים שיש אבנים בכליות? ובכן מידע רפואי בכל נושא קיים ברשת, אולם לא בכל האתרים הוא אכן מפורט ומלא. יתר על כן, אך ורק רופא מומחה כגון אורולוג יוכל לאשר או להפריך חשש לאבנים בכליות. הסימפטומים שמטופלים חשים לא תמיד מעידים על אותה הבעיה שהם סבורים. אבחון רפואי המלווה תשאול, בדיקת היסטוריה משפחתית והפניה לבדיקות לפי הצורך, יגלה האם אכן ישנן אבנים בכליות ומהי חומרת הבעיה.
מה עושים לפני טיפול
לפני טיפול באבנים בכליות, הרופא עשוי לשלוח לבדיקות הדמיה או סריקה. את מרבית הסוגים של אבנים בכליות ניתן לזהות בטכנולוגיית הרנטגן הוותיקה. עם זאת, לעיתים נעשה שימוש באולטרה סאונד, סי טי ועוד. רק ברגע שכל המידע זוהה ונותח, ניתן לקבל המלצות על דרכי הטיפול האפשריות.
אבנים בכליות, האם חייבים ניתוח
הרבה אנשים מעדיפים לחיות עם חשש לאבנים בכליות, מבלי לפנות לבירור רפואי. קיימת חשיבה מעט מיושנת כי את הבעיה המציקה הזאת ניתן לפתור אך ורק בניתוח. כיום ניתן למצוא דרכים שונות לטפל באבנים בכליות. ניתן לפורר את האבנים בדרכים בלתי פולשניות כך שהגוף יוכל לפנות אותן. רק במקרים שבהם אף טיפול שמרני (לא פולשני) לא הועיל, ניתוח יוכל לבוא בחשבון. אם אתם מודאגים או סובלים כאבים, לכו להיבדק וקבלו טיפול מתאים.