תרומת ביציות בארץ – כמה זה ריאלי?

תרומת ביציות בארץ

במידה ואישה סובלת מחוסר פוריות, היא זכאית לקבל תרומת ביציות בארץ. למרות שאפשרות זאת קיימת, ישנם מקרים שאישה תעדיף לקבל תרומה מחו"ל, על פי הליך מוסדר וחוקי. מכיוון ששתי האפשרויות קיימות, כמעט תמיד ניתן לאתר תרומה זמינה מתאימה, כך שמי שסובלת מבעיית פוריות לא צריכה להרים ידיים. במקביל להליך המקובל בארץ ומבוצע על פי נהלי משרד הבריאות, ניתן כחוק לקבל תרומה מחו"ל  כאשר הליך זה מלווה גם כן על ידי רופאים ישראלים.

מה צריך לדעת על תרומת ביציות בארץ

על פי הנחיות משרד הבריאות, תרומת ביציות בארץ נועדה לאפשר לנשים שלא מצליחות להרות, להיקלט על בסיס תרומה. תרומת הביציות יכולה להינתן לנשים החל מגיל 18 ועד לגיל 54, שנמצאו בעלי כמות או איכות ביציות לא מספקת, שלא מביאה לקליטת היריון. זמינות התרומות משתנה והן מגיעות מנשים בגיל הפוריות (עד גיל 35) שמעוניינות בכך וכן מנשים אחרות שנמצאות בהליך של טיפולי פוריות משל עצמן.

אישה שמעוניינת לקבל תרומה תוכל להגיש בקשה בצירוף חוות דעת שיצרפו הרופאים המטפלים. מרגע שההליך אושר, מצרפים את פרטי המבקשת למאגר מידע רלוונטי. לאחר שאותרה תרומה וביצוע הפריה חוץ גופית מבצעים את השתלת הביציות. לצורך קבלת תרומת ביציות, חייבת אישה שמעוניינת לתרום לעבור בדיקות ולקבל חוות דעת מפסיכולוג, על מנת לוודא שמובנות כל ההשלכות וכדי לוודא כי התרומה תהיה תקינה ואיכותית.

עלות ההליך ממומנת על ידי קופת החולים, אך לצורך התרומה יש לשלם אגרה וכן תשלומים לתורמת המותרים על פי חוק, ואלה משולמים על ידי מקבלת התרומה. לרוב, זהות התורמת חסוי אך במידה וועדת חריגים תאשר זאת, ניתן לקבל תרומה מאישה המעוניינת לתרום ואשר מכירה את מקבלת התרומה.

> המידע מונגש באדיבות ד"ר איליה בורד מומחה פוריות בבאר שבע