האם טיפול תרופתי גומל ילדים בהרטבת לילה?

האם טיפול תרופתי גומל ילדים בהרטבת לילה?

נושא של הרטבת לילה הוא כזה שלא תמיד אוהבים לעסוק בו, משום שהוא יכול להביך ילדים ובני נוער שמתמודדים עם הבעיה, כמו גם שרבים משייכים הרטבת לילה למצוקה נפשית או למצב פיזי בעייתי. עם זאת חשוב לדעת, כי איכות השינה ועומקה הם המשפיעים העיקריים על הדרך בה יגיב גופם של ילדים בעת הטלת שתן, בעוד ששינה לא נכונה, עלולה להחמיר את הבעיה. לכן לא תמיד כדאי לבחור בתרופות כדי לטפל בנושא אלא לפנות לייעוץ מקצועי בתחום אצל ד"ר קובי שגיא לדוגמה.

אבל למה לא כדאי לטפל בבריחת שתן באמצעות תרופות?

לפני הכול, חשוב לדעת כי ייעוץ עם רופא המשפחה – במקרים של בריחת שתן – מומלץ תמיד, בעוד שלעיתים הבעיה יכולה להיפתר כבר בשלב הייעוץ הראשוני של רופא המשפחה. עם זאת, בלא מעט מקרים עלול הרופא להמליץ על נטילת תרופות שונות כמו תרופות אנטיכולינרגיות. בין הסוגים השונים תמצאו נוביטן שמרפה את שרירי השלפוחית ומגדילה את נפחה. או מינירין שנועדה עבור ילדים עם שלפוחית שתן קטנה. במקרים כאלה הבעיה אכן יכולה להיגמר מבחינת התגובה של הגוף, אבל הילד עצמו, לא ילמד לשלוט בסוגריו – מה שעלול להוות בעיה בעתיד הקרוב.

תופעות לוואי של תרופות נגן הרטבת לילה

חשוב לדעת כי תרופות כאלה עלולות לגרום לתופעות לוואי זמניות כמו עצירות, אודם בפנים, יובש בפה ואפילו לבעיות התנהגות זמניות. לכן רבים בוחרים בשיטות אחרות לטיפול כמו זאת של ד"ר קובי שגיא וגם ד"ר טל שגיא המשלבים טיפול מעשי בשינה בשילוב מכשירים מתקדמים להתרעה על הרטבה. עוד עוסקים המומחים בטיפול פסיכותרפיה.

ד"ר קובי שגיא וגם ד"ר טל שגיא מציעים טיפול לבריחת שתן

ד"ר קובי שגיא וגם ד"ר טל שגיא הם חוקרים שמומחים שכבר עוסקים שלושה עשורים בתחום המחקר הנוגע להרטבת לילה. השניים מסבירים באתר שלהם, כי באמצעות זיהוי בעיית השינה או בעיה אחרת שבגלל סובלים הרטבת לילה, יכולה לשפר משמעותית את השליטה בשלפוחית השתן, ללא תרופות. נוסף לכך, טיפול באמצעות מכשיר פיפימון – יכול הילד ללמוד כיצד להתפנות בלילה לבד ובזמן, ולשלוט בסוגרים.

.