אחת השאלות שספורטאים ובפרט אנשים שעוסקים בפיתוח גוף שואלים את עצמם לא פעם היא, האם להשתמש בתשלובת חלבונים או מי גבינה, חלבון טהור. הכוונה כמובן לספורטאים ומפתחי חוף שצורכים תוספי תזונה בדמות חלבון.
לפני שנסביר מה עדיף, תשלובת חלבונים או מי גבינה, נסביר בקצרה מדוע אנשים וספורטאים בפרט צורכים תוספי תזונה בדמות חלבונים. הסיבה לכך היא מאוד פשוטה. חלבון מספק אנרגיה ומחזק את השרירים, כל אחד מאיתנו זקוק לחלבונים, גם אם אנחנו לא עושים פעילות גופנית. אצל ספורטאים ומפתחי גוף, יש צורך נרחב יותר בחלבונים, מעצם העובדה שהם מבצעים פעילות גופנית רמה גבוהה יותר.
מאחר והם לא יכולים לצרוך תזונה באופן רגיל כל הזמן, שכן אז הם יעלו במשקל וכן החלבון במקרה כזה איננו עומד כמרכיב בודד ולכן השפעתו חלשה יותר, אז הם צורכים אבקות חלבון מסוגים שונים ובכך צורכים אחוז גבוה יותר של חלבון באופן ישיר.
כעת עולה השאלה, האם להשתמש בתשלובת חלבונים או מי גבינה.
תשלובת חלבונים מזכירה במובן מסוים את עולם הנקניקים. שם כידוע, הנקניק עשוי ממספר סוגים של בשרים שונים. כך גם במקרה של תשלובת חלבונים. לא מדובר על חלבון טהור ובודד, אלא מספר סוגים של חלבונים, החל מחלבון ביצה, חלבון קזאין ועוד. בדרך כלל תשלובת חלבונים מערבת בין 3 ל-7 סוגי חלבונים שונים. כך הגוף מקבל מספר חלבונים במקביל, אך בכמות מועטה. הטענה של מי שמייצר ומספק תשלובת חלבונים היא, שאנחנו נהנים בצורה כזו משורה של חלבונים במקביל.
לעומת זאת, מי גבינה זה החומר ממנו עשוי חלבון טהור. הכוונה לחלבון אשר מגיע בצורתו המבודדת, קרי חלבון מבודד, זאת לבדיל מחלבון רגיל שמגיע משורה של מוצרי מזון. חלבון טהור, מבודד, יכלול מאה אחוז של מי גבינה, מדובר על חומר איכותי שנספג בגוף בקלות ולא מכיל מרכיבים כמו שומנים או פחמימות.
מרבית המומחים בתחום ממליצים על צריכה של חלבון טהור, כלומר חלבון שעשוי ממי גבינה ולא מחלבונים אחרים כולל לא תשלובות ולו מהסיבה הפשוטה, זה יותר בריא והרבה יותר איכותי.