עיצוב קליניקה – על מה חשוב לשים לב

עיצוב קליניקה כרוך בשיקול זהיר של גורמים שונים כדי להבטיח מרחב פונקציונלי, נוח ויעיל הן למטופלים והן לאנשי מקצוע בתחום הבריאות. להלן כמה היבטים חשובים שיש לשים לב אליהם בעת תכנון קליניקה:

1. שימו לב לנוחות של המטופל:

כשמדובר בעיצוב הקליניקה, הנוחות והרווחה של המטופלים צריכות להיות בראש סדר העדיפויות. צור אווירה מרגיעה ומסבירת פנים באמצעות ערכות צבעים מרגיעות, ישיבה נוחה ותאורה נעימה. כדאי לשים לב לפרטיות באזורי המתנה וחדרי מטופלים כדי להבטיח שהמטופלים ירגישו נינוחים.

2. פריסה וזרימה יעילה:

תכנן פריסה שתמזער את זמני ההמתנה של המטופלים ומייעלת את זרימת המטופלים, הצוות והציוד. תכנן חדרי המתנה, חדרי ייעוץ, חדרי בדיקה ואזורי טיפול. ודא שהפריסה מאפשרת תנועה חלקה של מטופלים וצוות ללא עומס.

3. אזורים פונקציונליים:

חלק את המרפאה לאזורים תפקודיים מובחנים בהתאם לסוג השירותים הניתנים. לדוגמה, אזורים נפרדים לקבלה, ייעוץ, בדיקה, אבחון, טיפול והחלמה. כל אזור צריך להיות מצויד היטב בכלים ובציוד הדרושים.

4. בקרת זיהומים והיגיינה:

במסגרות בריאות, בקרת זיהומים והיגיינה הם בעלי חשיבות עליונה. בחר חומרים שקל לנקות ולחטא. הטמעת מערכות אוורור מתאימות לשמירה על איכות האוויר ומניעת התפשטות מזהמים. עיצוב חללים המקלים על היגיינת הידיים הן למטופלים והן לצוות.

5. פרטיות וסודיות:

פרטיות וסודיות המטופל חיוניים בקליניקה. ודא שלחדרי ייעוץ ובדיקה יש בידוד אקוסטי ומחסומים מתאימים למניעת שמיעת שיחות. תכנן את רישומי המטופלים ואזורי אחסון המידע כך שיהיו מאובטחים ונגישים בקלות רק לצוות מורשה.

6. נגישות ועיצוב:

עצב את הקליניקה כך שתהיה נגישה לאנשים עם יכולות משתנות. שלבו רמפות, פתחים רחבים ושירותים נגישים כדי להתאים למטופלים עם אתגרי ניידות. 

7. תאורה ואקוסטיקה:

יש לספק תאורה מספקת בכל האזורים, כולל חדרי המתנה, חדרי בדיקה ומסדרונות. לאור טבעי יכולה להיות השפעה חיובית על האווירה הכללית. 

בחרו שירות של מעצבת פנים לקליניקה פרטית. 

למידע נוסף היכנסו לכתובת: https://www.oribit.co.il/