אילו סיבוכים עלולים להתרחש בשל הגדלת חזה?

חזה גדול, או לפחות גדול יותר מזה הטבעי, הוא משאת נפשן של לא מעט נשים, ורבות מהן גם מממשות את השאיפה הזו ונכנסות לחדר ניתוח על מנת להחדיר אל גופן את השתלים שיגדילו את השדיים שלהן. בארה"ב, מדינה שאוהבת ניתוחים פלסטיים וגם סטטיסטיקות מפורטות אודות ניתוחים פלסטיים, התבצעו במהלך 2014 לא פחות מ-286,694 הגדלות חזה, וגם בישראל מבוצעים מדי שנה כמה אלפי ניתוחים פלסטיים שכאלה – כך שאמנם מצד אחד מדובר בניתוח לכל דבר אולם מצד שני המיומנות הגבוהה של המנתחים הפלסטיים בכל הנוגע לפרוצדורה כירורגית זו מבטיחה תוצאות מרשימות וגם התאוששות מהירה יחסית.

יחד עם זאת אסור להתעלם מהעובדה כי בכל זאת ייתכנו סיבוכים שונים, וחשוב להיות מודעות גם אליהם.

אובדן תחושה

2-3 מכל 100 נשים שעוברות הגדלת חזה סובלות לאחר מכן מאובדן תחושה פרמננטי בשדיים. אמנם את המשפט האחרון ניתן כמובן לכתוב גם אחרת – 97-98 מכל 100 נשים שזוכות לשתלים בחזה ממשיכות ליהנות מתחושה באזור ללא שום בעיה (גם אם לאחר הניתוח עצמו כן יש ירידה בתחושה, שנמשכת בין מספר ימים לבין מספר חודשים), אולם בכל מקרה מדובר בתופעת לוואי בהחלט בלתי נעימה ולא נדירה.

קופסית

תופעת לוואי נפוצה במיוחד בעקבות ניתוח הגדלת חזה היא היווצרותה של קופסית – מעין רקמה צלקתית שמתגבשת סביב השתל ומרגישה כמו קופסה (ועל כן השם "קופסית").

ברוב המקרים בהם נוצרת הקופסית מדובר בהצטלקות קלה, ולרוב ההמלצה תהיה לא לעשות דבר אלא להמתין בסבלנות עד שהגוף ירפא עצמו, אולם ישנם גם מקרים בהם מדובר בהצטלקות חמורה שאף פוגמת במראה של החזה – לעתים אף אין ברירה אלא להוציא את השתל ולעבור את הניתוח מחדש.

עוד חשוב לציין כי הקופסית לא נוצרת בהכרח מייד לאחר הניתוח, ולמעשה ישנם מקרים שבהם רק לאחר מספר חודשים מופיעה אותה רקמה צלקתית.

חזה א-סימטרי

עוד חשוב לדעת כי גם אם ניתוח הגדלת החזה בוצע ע"י כירורג פלסטי מיומן במיוחד, ותוך תשומת לב מלאה וכמובן התאמה מוחלטת למבנה הגוף הטבעי של האישה, עדיין התוצאה עלולה להיות חזה א-סימטרי.

זהו פגם אסתטי "בלבד", אולם מאחר שמלכתחילה המטרה הייתה לשפר את יופיו של החזה, הרי שמדובר בסיבוך מתסכל במיוחד.

דליפה

בעבר התופעה של דליפה מהשתל הייתה רווחת (יחסית, כמובן) אולם כיום, בזכות החומרים המתקדמים מהם עשויים שתלי הסיליקון, הסכנה מזערית. יחד עם זאת זהו סיבוך שעלול להתרחש, ובמקרים כאלה חובה כמובן לפנות אל הרופא שביצע את הניתוח על מנת שהוא יחליט כיצד לפתור את הבעיה.